Oznamy mesta

Nové autobusové spojenie na PL-SK pohraničí – Nový Targ – Jurgov – Starý Smokovec

Poľská spoločnosť Koleje Małopolskie po dlhšej príprave a získaní potrebných povolení (najmä na slovenskej strane) začala prevádzkovať pravidelné autobusové spojenie: Nový Targ – Jurgov – Starý Smokovec. V rámci povoľovacieho procesu túto aktivitu podporil aj PSK, nakoľko je v súlade so Zmluvou o spolupráci medzi PSK a Malopoľským vojvodstvom v Krakowe. Práve podpora verejnej osobnej dopravy medzi oboma prihraničnými regiónmi je jednou z ich spoločných priorít.

Autobusy zatiaľ premávajú počas víkendov a sviatkov na trase: Nowy Targ (železničná stanica) – Gronków – Białka Tatrzańska – Bukowina Tatrzańska – Czarna Góra – Jurgów – Podspády – Ždiar – Tatranská Kotlina – Kežmarské Žľaby – Tatranská Lomnica – Starý Smokovec.

Aktuálne majú odchody 2x denne v oboch smeroch, cesta trvá 1 hod. 20 min. Odchody zo Starého Smokovca do Poľska sú v sobotu a nedeľu (a počas sviatkov) o 11:15 a 17:15 hod. Autobusy z Nového Targu na Slovensko odchádzajú o 9:30 hod. a 15:15 hod.

Cena cestovného lístka Nowy Targ – Starý Smokovec je 5 €.

Vďaka systému GPS v autobusoch môžete sledovať aktuálnu polohu vášho spoja a prípadné meškanie. Cestovné lístky je možné si kúpiť priamo v autobuse alebo na www.kolejemalopolskie.com.pl.