Aktuality

Základná škola Dr. Daniela Fischera sa zapojila do projektu Zdravé zuby

00_zdrave zuby (4)

Projekt Zdravé zuby je komplexný medzinárodný program určený žiakom prvého stupňa základných škôl. Cieľom je prevencia zubného kazu a celková podpora zdravia človeka.

 

Projekt je postavený na štyroch tematických celkoch, ktorými sú hygiena, anatómia, patogenita a výživa. Program u žiakov buduje pozitívny vzťah k dentálnemu zdraviu a vedie ich k pravidelným preventívnym návštevám stomatológa. Deti sa oboznamujú s pomôckou – zubnou kefkou, vedia pomenovať jej jednotlivé časti a určiť, ako vyzerá správna zubná kefka. Zoznamujú sa aj so správnym držaním zubnej kefky, vedia si porovnať vhodný a nevhodný tlak na ďasná a zuby. Jednou z častí tejto témy je rozšírenie znalostí v oblasti medzizubnej hygieny – stavba medzizubnej kefky a efektivita dentálnej nite.

Unikátne je, že žiaci na Základnej škole Dr. Fischera pracujú ako jediní na Slovensku v rámci skupinovej prevencie v treťom a štvrtom ročníku s jednozväzkovou single kefkou. Žiaci dostali zubnú kefku označenú ich menom a motivačné materiály, ktoré hravou formou vypracovali.

Projekt vedie Zuzana Serafínová, ktorej patrí veľká vďaka za ochotu, milý prístup k žiakom a pekný zdravý úsmev.

Bronislava Vosovičová, editácia: Ondrej Miškovič