Aktuality

Začíname spoločne

VZHĽADY MESTA KEŽMAROK NA SOCIÁLNE SIETE (1)

Leto sa pomaly chýli ku koncu a spolu s ním prichádza obdobie, ktoré je plné očakávaní, plánov a nádejí – začiatok nového školského roka. Tento rok je pre našu školskú obec výnimočný a prináša so sebou nové príležitosti. Po vzore Základnej školy s materskou školou Nižná brána a Základnej školy s materskou školou sv. Kríža budú naše ďalšie základné a materské školy spojené do jednej veľkej rodiny a budú fungovať ako Spojená škola Dr. Daniela Fischera a Spojená škola Hradné námestie. Táto integrácia je významným krokom, ktorý nám umožní posilniť spoluprácu medzi jednotlivými stupňami vzdelávania a vytvoriť plynulejší prechod pre deti. Nový systém nám poskytne možnosť ponúknuť deťom jednotné a kvalitné vzdelanie od ranného detstva až po koniec základnej školy.
Naši najmenší v materských školách budú mať viac príležitostí spoznať starších kamarátov, ktorí im môžu byť vzorom a inšpiráciou. Pre žiakov základných škôl to znamená možnosť stať sa lídrami a rozvíjať svoje sociálne zručnosti tým, že budú pomáhať mladším deťom.
Spolupráca medzi pedagógmi, ktorí sú srdcom a dušou našich škôl, nám umožní zdieľať najlepšie metódy a prístupy, čím zabezpečíme, že každý žiak dostane podporu a vedenie, ktoré potrebuje na dosiahnutie svojho plného potenciálu.
Tento školský rok je tiež príležitosťou na to, aby sme sa spoločne zamysleli nad hodnotami, ktoré chceme deťom vštepovať. Tolerancia, rešpekt, zodpovednosť a spolupráca sú piliermi, na ktorých by mala stáť naša spoločnosť a ktoré by mali byť prítomné vo vzdelávacom procese. Škola bude aj naďalej miestom, kde sa deti učia nielen vedomostiam, ale aj tomu, ako byť dobrými ľuďmi a občanmi.
Prajem všetkým našim žiakom úspešný a radostný školský rok plný objavovania a učenia. Nech je každý deň naplnený novými vedomosťami, zážitkami a priateľstvami. Učiteľom prajem trpezlivosť, tvorivosť a radosť z práce, ktorá je taká dôležitá pre budúcnosť našich detí. A rodičom prajem pevné nervy, podporu a radosť z pokrokov ich detí. Vaša úloha v živote vašich detí je kľúčová a vaša podpora je neoceniteľná.
Nech je tento školský rok plný úspechov, nových priateľstiev a radosti z učenia. Spoločne môžeme vytvoriť prostredie, kde sa každé dieťa cíti bezpečne, podporované a inšpirované dosiahnuť svoje sny. Všetci sme súčasťou tejto úžasnej cesty a verím, že tento rok bude pre nás všetkých nezabudnuteľný.

Mgr. Lucia Troppová,
vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu