Aktuality

Vedenie volejbalového klubu KV MŠK Oktan Kežmarok teší zvýšený záujem mládeže

11_02_Volejbal

Hráčky všetkých troch kategórií, ktoré momentálne zastrešuje kežmarský volejbalový klub v tejto sezóne, primárne naberali skúsenosti, ktoré by mali zúročiť v ďalších sezónach a posunúť tak svoje výsledky na vyššiu úroveň. O priebehu už skončeného ročníka 2023/2024 sme sa porozprávali so štatutárom klubu Milanom Špakom.

 

Celkové hodnotenie bolo viac-menej pozitívne aj napriek slabším výsledkom, ktoré však mali svoje odôvodnenie. „Sezónu by som rozdelil na dve časti. Prvou sú samotné výsledky v jednotlivých súťažiach a druhou počet dievčat zapojených do tréningového procesu. Umiestnenie družstiev zodpovedá vekovej štruktúre hráčok v jednotlivých kategóriách, keďže za každú z nich nastupovali mladšie dievčatá, než je zvyčajné v danej kategórií. Kadetky skončili v skupine východ majstrovstiev Slovenska na siedmom mieste, staršie žiačky sa umiestnili na ôsmom mieste a mladšie na trinástom. Druhou časťou je tréningový proces, pri ktorom nás teší posilnenie nášho trénerského tímu a stúpajúci počet dievčat v kategórii mladších žiačok a v prípravke, ktorá ešte nehrá súťažné zápasy,“ objasnil Milan Špak.

Najväčšiu radosť vedeniu klubu urobil príchod nových záujemkýň o napredovanie v tomto zaujímavom loptovom športe. Signifikantné negatívum sa počas tejto sezóny našťastie nenašlo, avšak stále je čo zlepšovať. „Nemôžeme povedať, že by sme boli s niečím v tejto sezóne vyložene nespokojní, avšak občas nás trápi horší prístup ku tréningovým a zápasovým povinnostiam od už plnohodnotných hráčok nášho klubu. Berieme na vedomie, že na prvom mieste majú dievčatá školské povinnosti, ale boli by sme veľmi radi, keby určitou prioritou v ich životoch bol aj volejbal. Sme klub, ktorý vynakladá na ich športový rast nemalé úsilie a finančné prostriedky,“ skonštatoval Špak.

Vízia do ďalšej sezóny je jasná: opäť sa posunúť aspoň o kúsok vpred v každom ohľade. „Veríme, že dievčatá v priebehu ďalšej sezóny zúročia skúsenosti, ktoré nabrali počas už ukončeného ročníka a pretavia ich do lepších výsledkov. Snáď sa bude naďalej potvrdzovať zvýšený záujem mladých dievčat o volejbal a stále aktuálnou otázkou je ďalšie posilnenie trénerského tímu. Chceme aj v budúcnosti vytvárať také podmienky, aby sme prilákali k športu čo najviac dievčat, keďže veríme, že šport je jednou z najlepších alternatív k nástrahám, ktoré číhajú na dnešnú mládež,“ uzavrel Milan Špak.

Filip Kubáni, foto: archív Milan Špak