Aktuality

SPÚŠŤA SA AKREDITÁCIA V OBLASTI DOBROVOĽNÍCKYCH ČINNOSTÍ

Akreditácia

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky podľa §8 ods. 1 zákona č. 406/2011 Z. z. o dobrovoľníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov spúšťa udeľovanie akreditácií v oblasti dobrovoľníckych činností (ďalej len „akreditácia“).

Žiadosti sa podávajú v termíne od 05. 08. 2024 do 15. 09. 2024

Akreditácia je štátne overenie spôsobilosti vysielajúcej organizácie alebo prijímateľa dobrovoľníckej činnosti – právnickej osoby zabezpečovať výkon dobrovoľníckej činnosti. V preklade ide o občianske združenia, neziskové organizácie, zariadenia sociálnych služieb, organizácie pracujúce s mládežou a pod., ktoré do svojich aktivít zapájajú dobrovoľníkov a aktívne zabezpečujú výkon dobrovoľníckej činnosti najmenej jeden rok pred podaním žiadosti. Rozhodnutie o udelení akreditácie sa vydáva na obdobie štyroch rokov a je podmienkou pre získanie dotácie podľa osobitného predpisu ( Zákon č. 526/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov).

Podmienky akreditácie, link na elektronický formulár pre podanie žiadosti a ďalšie dôležité informácie sa nachádzajú na stránke Ministerstva vnútra:

https://www.minv.sk/?ros_vsetky-spravy&sprava=udelovanie-akreditacii-v-oblasti-dobrovolnickych-cinnosti

Dňa 19.8.2024 o 14.00 hod. organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií – online webinár, kde sa občania dozvedia všetky podstatné informácie:

https://tinyurl.com/4t9wrv3j