Aktuality

Nonsens z Kežmarku si zamilujete

14_02_Nonsens

V Kežmarku vznikla nová kapela mladých hudobníkov, ktorá nesie názov Nonsens. Môžete sa tešiť na ich vystúpenia pod patronátom Základnej umeleckej školy Antona Cígera v Kežmarku.

 

Školská kapela vznikla ešte na tunajšej základnej umeleckej škole a s menšími obmenami funguje doteraz. „Názov si kapela dala približne pred dvomi rokmi. Chceli sa nejak volať a po rôznych návrhoch sa zhodli na názve Nonsens,“ povedal Peter Pavličko, pedagóg Základnej umeleckej školy Antona Cígera v Kežmarku, ktorý si vzal kapelu pod patronát. Základ kapely tvoria žiaci hudobného odboru kežmarskej umeleckej školy.

Nonsens si už napriek krátkej histórii pripisuje úspechy. „V Michalovciach na súťaži Zemplín pop sme sa umiestnili v zlatom pásme v B1 kategórii. V Slovenskom Grobe sa konala súťaž Friendly bandy, kde sme sa umiestnili v striebornom pásme,“ hovorí Pavličko.

Zúčastnili sa už mnohých triednych koncertov a doposiaľ najväčším vystúpením bol koncert na hradnom nádvorí pre Základnú školu s materskou školou sv. Kríža v rámci Medzinárodného dňa detí. Školský rok v Kežmarku minulý rok ukončila táto kapela 27. júna na malom pódiu. Po tomto vystúpení si kapela získala ďalších fanúšikov a môžeme sa na nich opäť tešiť od septembra na kežmarských akciách.

Ondrej Miškovič, foto: archív Petra Pavlička