Aktuality

Najlepšie sypané čaje a korenie nájdete v Kežmarku v uličke vedľa Hlavného námestia

19_03_Firemný seriál_čaje

V pravidelnej rubrike firemný seriál zavítame do firmy, ktorá prevádzkuje nenápadný obchodík so sypanými čajmi a korením v uličke hneď vedľa Hlavného námestia. Rovno na úvod podotýkame, že v tomto prípade ide o firmu, ktorá je v Kežmarku jedinou svojho druhu.

 

Čaje najvyššej kvality

Ako naznačuje názov podniku Sypané čaj BONTHÉ – partnerská predajňa Davídkovo koření, jeho gro sa týka prednostne čajov. A tých má predajňa pani Marcely Richtarčíkovej v ponuke neúrekom. Na úvod je potrebné sa zmieniť, že obchodík v meste funguje už takmer osem rokov. Richtarčíková ho otvorila 15. novembra 2016.

Aby sme sa vrátili späť k čajom, v obchodíku predávajú výlučne čaje prémiovej a najvyššej kvality. Najväčšmi značky Bonthé. Čaj v pravom slova zmysle je buď čaj čierny, zelený, biely, oolong, žltý čaj, matcha alebo pu-erh. Všetky tieto čaje v rôznych variáciách sú artiklom, ktorý ide v predajni na odbyt zrejme najviac. Z ďalších známych čajov sú v ponuke predovšetkým čaje bylinné, ovocné, rooibos, maté, ajurvédske či rôzne iné čajové zmesi.

 

Korenie bez konzervantov

Ako vyplýva z partnerstva medzi obchodíkom a firmou Davídkovo koření, druhou vlajkovou surovinou, ktorá dominuje na pultoch, je korenie. „Viete, aká je presná definícia slova „korenie“? Všetky časti rastlín, ktoré sa používajú na dochucovanie pokrmov a jedál. Žiadne kryštály soli, rôzne, zvýrazňovače chuti či iné chemické látky,“ znie jednoduchý základný popis korenia na firemnom webe.

Presne takéto korenie v Kežmarku dostať v predajni Marcely Richtrarčíkovej. Richtarčíková vyzdvihuje skutočnosť, že korenie, ktoré predajňa ponúka je bez akýchkoľvek konzervantov. Popri čaji a korení obchodík ponúka aj rôzny s nimi súvisiaci sortiment.

 

Voňavá atmosféra predajne

Predajňa sa nachádza v bočnej uličke na adrese Hlavné námestie 36. Zákazníkov hneď pri vstupe omámi vôňa rôznych čajov a milý prístup majiteľky predajne. Zdôrazňujeme, že majiteľka obchodíku je vo svojej tematike mimoriadne erudovaná a nadpriemerne zorientovaná. O každom čaji vie dopodrobna porozprávať, klient si k nemu môže privoňať.

Aj to je dôvod, prečo si za tie roky vybudovala stabilnú, pravidelne vracajúcu sa klientelu. Obchodík navštevuje množstvo Kežmarčanov a zároveň veľa ľudí z (aj ďalekého) okolia. Mnoho z nich sa vyjadrilo, že ich mimoriadne oslovuje, že sa v predajni stretávajú s autentickým záujmom o ich potreby. Pani Richtarčíková vie ohľadom výberu dať skutočne dobrú radu, čo sa odzrkadľuje na opakovanej spokojnosti zákazníka. Ak máte záujem o čaj najvyššej kvality, určite sa v jej obchodíku zastavte.

Text a foto: Kristián Krempaský