Aktuality

Letné kúpalisko sa pripravuje na svoju ôsmu sezónu

09_03_Kúpalisko

Prípravy na otvorenie obľúbeného miesta rekreácie Kežmarčanov sú v plnom prúde. Od zrekonštruovania a znovuotvorenia v roku 2017 ide o jeho ôsmu sezónu. Minulý rok kúpalisko bolo otvorené 61 dní.

 

V areáli kúpaliska sa nachádza veľký bazén na ploche 628 metrov štvorcových s hĺbkou 1,4 metra. Teplota vody sa tam v závislosti od počasia pohybuje od 20 do 28 stupňov Celzia. Detský bazén s teplotou vody 35 stupňov Celzia má rozlohu 36 metrov štvorcových a hĺbku 0,4 metra.

Mesto poverilo prevádzkou kúpaliska a priľahlého bufetu Verejnoprospešné služby mesta Kežmarok (VPS KK). Kúpalisko predtým chátralo dvanásť rokov. Jeho opätovné spustenie si vyžiadalo viac ako pol milióna eur. Plocha oploteného areálu predstavuje 5 504 metrov štvorcových.

„Hlavným dôvodom zníženého záujmu o služby letného kúpaliska v minulom roku bolo chladné počasie v druhej polovici augusta, keď sa teploty pohybovali len okolo 15 až 19 stupňov Celzia. V areáli kúpaliska sú sprchy, sociálne zariadenia, plastové ležadlá a kovové odkladacie skrinky,“ priblížil riaditeľ VPS KK Ladislav Petrek.

Primátor mesta Ján Ferenčák už v minulosti avizoval, že pôjde o nízkorozpočtové kúpalisko, ktoré nebude ponúkať atrakcie a tobogany, ale skôr priestor na trávenie voľného času pre Kežmarčanov. Uviedol, že mesto plánuje udržať vstupné pre miestnych obyvateľov na prijateľnej úrovni tak, aby mohli kúpalisko využívať počas prázdnin najmä deti a rodiny. Plánovaný termín otvorenia kúpaliska sa občania dozvedia na webstránke mesta a z mestských profilov na sociálnych sieťach – v závislosti od počasia.

Po vodných športoch si môžete energiu dobiť v bufete, ktorý okrem ľadového osvieženia v podobe nápojov zabezpečí i teplú stravu v podobe hotdogov, langošov či pirohov. Kúpalisko bude otvorené počas dvoch letných mesiacov každý deň od 9.00 do 19.00. Osoby s trvalým pobytom v Kežmarku majú 70-percentnú zľavu z ceny príslušného vstupného.

Text a foto: Ondrej Miškovič