Aktuality

Kvetinový dom prináša do mesta novú generáciu floristov

09_02_Kvetinový dom

V pravidelnej rubrike Firemný seriál si predstavíme mladý podnik, ktorý si začal hľadať svoje miesto pod pomyselným kvetinárskym slnkom v silne konkurenčnom prostredí. Podarilo sa mu však získať stabilnú klientelu a preraziť.

 

Štart v čase útlmu spôsobeného pandémiou

Kvetinový dom vznikol 25. novembra v roku 2021. „Naše začiatky boli veľmi ťažké, keďže sme boli na trhu noví – v obkolesení dlhoročne fungujúcich kvetinárstiev,“ poznamenala na úvod vedúca firmy Dominika Šlosárová. Podotkla, že svoje brány otvorili v najhorší možný čas, keďže v tom období silnela pandémia a museli preto zatvoriť.

Rozbeh firmy do podnikania bol teda pozvoľný, pomalší. Kvetinárstvo sa okrem počiatočných patálií v podnikaní – s ktorými sa stretáva azda každý začínajúci podnikateľ – muselo vysporiadať s pandemickými obmedzeniami.

 

Čo je v ponuke

Pri Kvetinovom dome sa nedá hovoriť výlučne o množstve tovaru, hoci jeho ponuka je pomerne široká. „Našim klientom ponúkame stále čerstvé kvety, ktoré máme z holandskej burzy. Naši spoľahliví dodávatelia nám nosia kvety dva až tri razy do týždňa,“ uviedla Šlosárová. Dodala, že ďalej majú v ponuke široký sortiment izbových kvetov, sezónne kvety do záhrad alebo na skrášlenie balkónov, umelé kvety či rôzny dekoratívny sortiment.

Dom ponúka i množstvo nadväzujúcich služieb. „Zaoberáme sa výzdobou priestorov svadieb, kostolov, osláv či rôznych eventov vo firmách,“ skonkretizoval podnik. Doplnil, že záujemcom vie zabezpečiť zapožičanie svadobného auta a všetky doplnky na svadbu – od vázičiek cez rôzne dekoratívne prvky až po slávobrány. Firma robieva tiež pohreby a smútočnú floristiku. „K našim zákazníkom sa stále snažíme vyjsť v ústrety v čomkoľvek – a vieme im vyhotoviť akýkoľvek aranžmán aj na počkanie,“ podotkla firma.

Kvetinárstvo ponúka okrem iného možnosť vyzdvihnutia si kytice do 20. hodiny večer z tzv. kvetinového boxu vo výklade Kvetinového domu. „Stačí nám zavolať aspoň desať minút vopred a vybrať si z hotových kytíc,“ vysvetlila firma s tým, že v ponuke je i rozvoz kytíc od pondelka do nedele v čase od 9.00 do 20.00.

 

Nová generácia floristov

„Dovolím si povedať, že naše kvetinárstvo prinieslo do Kežmarku novú generáciu kvalitných floristov a kvalitu – o čom svedčí precíznosť našej práce,“ tvrdí Šlosárová. „Snažíme sa ponúknuť niečo, čo konkurencia nemá a odlíšiť sa tak od nej – a taktiež priniesť niečo nové a iné do nášho mesta,“ uzavrela Šlosárová s tým, že i keď je Kvetinový dom na trhu veľmi krátko, vybudoval si stálu klientelu, ktorá sa doň rada vracia.

„Náš plán do budúcnosti je byť najkvalitnejším a najlepším kvetinárstvom v širokom okolí – pretože sa stále vzdelávame a posúvame dopredu,“ vyjadrila ambíciu Šlosárová.

Kristián Krempaský, foto: Kvetinový dom