Aktuality

Kežmarský rodák Denis Godla pred piatimi rokmi nastúpil na domácich majstrovstvách sveta v hokeji

19_02_Denis Godla

Hokejový brankár Slovana Bratislava a hrdina úspešného ťaženia slovenskej dvadsiatky na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v roku 2015 nám priblížil zážitky z jeho účasti na seniorskom svetovom šampionáte v Bratislave a Košiciach v roku 2019. Denis Godla bol aj na šampionáte v Dánsku rok predtým, tam si však nepripísal štart.

 

Za podporu v prvých mládežníckych rokoch svojej kariéry, vďaka ktorým sa dostal až na najväčšie svetové podujatie, vďačí rodine. „Na začiatky v Kežmarku spomínam rád, s kamarátmi sme spolu chodievali do školy a hrali hokej, s mnohými som v kontakte dodnes. Veľká vďaka patrí mojim rodičom, ktorí ma na hokej prihlásili a vďaka nim ho hrám až doteraz,“ uviedol hráč so skúsenosťami z fínskej či českej ligy.

Godla nastúpil v dueloch proti Veľkej Británii a Dánsku. V oboch slovenská reprezentácia zaznamenala víťazstvo. „Na majstrovstvá spomínam len v tom najlepšom. Je to sen pre každého hráča a ja som za šancu, ktorú som dostal, vďačný. Na mojom prvom svetovom šampionáte som sa do zápasu nedostal, no na tom druhom domácom som odchytal dva víťazné zápasy. Je to super spomienka,“ opísal Godla svoje pocity.

Tlak od domácich tribún cítil, avšak jeho cieľom bolo si predovšetkým tieto zápasy užiť. „Nejaká forma tlaku tam určite bola, špeciálne pred domácim publikom, no snažil som sa si to užiť, čo sa mi nakoniec aj podarilo,“ upresnil Denis Godla. Naša posledná otázka sa týkala súčasnosti a smerovala k jeho klubovej pôsobnosti v budúcej sezóne. Bude pokračovať v drese HC Slovan Bratislava? „Áno, budem pokračovať v Slovane. Mám tam zmluvu ešte na rok a potom uvidíme, aké budú moje ďalšie kroky,“ objasnil svoju budúcnosť brankár s 363 ligovými štartami vo svojej profesionálnej kariére.

Filip Kubáni, foto: Šport.sk