Aktuality

Firemný seriál: V Kežmarku spustil prvú LPG pumpu a je vášnivým zberateľom veteránov

21_02_GTC Hoffmann_asi sa nezmestí

V pravidelnej rubrike firemný seriál sa pozrieme na podnik, ktorý navonok pôsobí ako bežný autoservis. Je to však len zdanie. Firma GTC Hoffmann má širší záber, než sa na prvý pohľad zdá.

 

Na známej adrese pri odbočke na Rakúsy

Gabriel Hoffmann – tvár firmy – v Kežmarku pôsobí už viac ako 20 rokov. Predtým pracoval v Tatrách v značkovej opravovni Renault. Príbeh firmy GTC Hoffmann sa v našom meste začal písať, keď sa usadila v blízkosti odbočky smerom na Rakúsy.

Pomyselným míľnikom bolo spustenie pumpy na LPG v roku 2003. V tom čase autá s agregátmi spaľujúcimi plyn (LPG) neboli rozšírené tak ako dnes. Éra áut s motormi, prevažne kombinujúcimi LPG s benzínom sa však začala rozbiehať až neskôr. Istým spôsobom tak Hoffmann vytušil, že otvorením LPG stanice zaláta reálnu dieru na trhu. To sa neskôr potvrdilo.

Dnes vlastní takmer jedinú stanicu LPG, ktorá slúži motoristom široko-ďaleko v celom okrese. „Domnievam sa, že nášmu mestu a okoliu to výrazne prospieva, keďže autá na plyn nezaťažujú životné prostredie tak ako konvenčné spaľovacie motory,“ uviedol Hoffmann. Dodal, že uňho tankujú ľudia z mesta a z ďalekého okolia. Predovšetkým však taxíky či autoškoly.

 

Autá a veterány

GTC dnes pôsobí predovšetkým ako klasický autoservis riešiaci opravy áut, náhradné diely či prípravu vozidiel na STK. Okrem spomínanej LPG pumpy to však nie je sám autoservis, čo pri pohľade naň zaujme. V budove servisu vidieť niekoľko vzácnych kusov starých veteránov, na ktorých reštaurácii firma dlhodobo pracuje. A sú tam mnohé zaujímavé kusy.

Za majiteľom firmy Hoffmannom si pre jeho obsiahle znalosti zájdu po radu ľudia i z väčších diaľav. Ide predovšetkým o nadšencov pre staré autá a veterány. Tím ľudí okolo Gabriela Hoffmanna má už za sebou napríklad aj úspešnú reštauráciu hasičských horských striekačiek, ktoré sú dnes súčasťou Múzea v Kežmarku v areáli hradu.

Okrem toho možno ešte spomenúť, že v roku 2006 firma otvorila vôbec prvú bezdotykovú autoumyváreň s využitím aktívnej peny. Dnes už umyváreň síce nefunguje, avšak jej spustenie bolo v našom okrese impulzom pre rozvoj tohto odvetvia.

Kristián Krempaský

 


Vo firemnom seriáli dostávajú priestor rôzne subjekty zo súkromného prostredia. Mesto si prínos jednotlivých podnikateľov a firiem cení. Na stránkach Novín Kežmarok sa v rámci seriálu bezodplatne objavujú články, v ktorých im dávame priestor na prezentáciu. Stále platí, že našou túžbou je, aby sme v meste vzbudili záujem podnikateľov a firiem prezentovať informácie o svojej činnosti a prevádzke.

Radi by sme pripomenuli, že ak máte záujem o prezentáciu svojej firmy alebo podniku na stránkach Novín Kežmarok, môžete nám napísať do redakcie e-mail alebo nás osloviť telefonicky. Prosíme vás, aby ste nás kontaktovali vždy na začiatku mesiaca po vydaní novín. Redakcia si vyhradzuje právo poskytnuté informácie zverejniť a upraviť.