Aktuality

EĽRO ponúkne výstavy, atrakcie, ale aj miesto pre najmenších

18_02_Sprievodné podujatia

Mesto Kežmarok počas troch dní festivalu prinesie opäť čaro remeselných výrobkov, na svoje si však prídu aj rodiny s deťmi a nadšenci kultúry.

 

Gioacchino Rossini – Petite messe solennelle

Názov koncertu v preklade znie Malá slávnostná omša. Koncert sa uskutoční v drevenom artikulárnom kostole v piatok o 18.00 hod. Účinkujú v ňom: Košický spevácky zbor učiteľov, Michaela Várady – soprán, Myroslava Havryliuk – mezzosoprán, Maksym Kutsenko – tenor, Marián Lukáč – barytón, Júlia Grejtáková – klavír, Daniel Boronkay – harmónium. Dirigentom bude Maroš Potokár. Vstupné na koncert je 15 eur, predaj vstupeniek je možný cez www.predpredaj.sk alebo v Kežmarskej informačnej agentúre.

 

Výstava Stodolovci a Liptovský Mikuláš

Výstavná sieň mesta Kežmarok na Hlavnom námestí 64 bude patriť regiónu Liptov. Vstup do nej bude voľný.

 

Výstava kariet s vyobrazením osobností Kežmarku

Výstavu od Kataríny Cermanovej nájdete na Hlavnom námestí 3. Autorka predstaví na kartách dvanásť osobností, ktoré sa zapísali do histórie nášho mesta.

 

Dobové atrakcie pre deti pred Kežmarským hradom a v parku pred mestskou knižnicou

Pred hradom na vás čaká dobový tábor s atrakciami: mučiareň, strelnica z luku, drevený koník pre deti, detský katapult na loptičky, hádzanie loptičiek do dračích hláv, chodúle, hádzanie krúžkov na jednorožca, hádzanie krúžkov na drevené meče, koníky či doboví zbrojnoši.

„V parku pred mestskou knižnicou budú štyri atrakcie a detská rozprávková zóna. Nájdete tu hravú heraldiku, na drevených podložkách v tvare erbu si deti môžu nakresliť vlastný erb. Môžete si vyrobiť vlastnoručný prívesok pri aktivite, ktorá pod dohľadom majstra ponúka prácu s rôznym materiálom a technikami. Počnúc medeným drôtom cez kov i kožu si deti vyrobia krásny šperk,“ priblížila Barbora Kaprálová z kancelárie primátora mesta. Deti tu nájdu aj dračiu tlamu, kde si pod dohľadom majstra Drakobijca budú merať sily ťahaním reťaze s drakom. Svoju statočnosť si preveria pri súboji a kto bude nebojácny, vytiahne si z ohnivej dračej papule mincu, ktorú si môže vyraziť v mincovni.

 

Materské centrum pre rodičov

Dieťatko tam bude možné nakŕmiť, prebaliť a nechať poliezť, či pohrať sa s hračkami pre najmenších. „Nachádzať sa bude na Hlavnom námestí 3, kde bolo niekdajšie sídlo prevádzok Európa park a kníhkupectvo Alter ego. V parku pred mestskou knižnicou sa bude nachádzať detská rozprávková zóna,“ zakončila Kaprálová.

Ondrej Miškovič, foto: Peter Cintula