Aktuality

Cez víkendy bude do Poľska opäť jazdiť Beliansky expres

240521_Info_Muszyna-Poprad-Tatry_Plagat_A4_SK

Letné vlakové spojenie z Popradu do Muszyny, tzv. Beliansky expres, znovu vyrazí na trať. Jeho prvá jazda sa uskutoční už v sobotu prvého júna. Vlaky budú jazdiť v soboty a nedele dvakrát denne.

 

Beliansky expres začína ďalšiu letnú sezónu. Po roku opäť ponúka skvelú príležitosť pre všetkých turistov vydať sa do slovensko-poľského pohraničia. Železničné spojenie medzi Popradom, Starou Ľubovňou a poľskou Muszynou bude premávať počas leta cez víkendy od 1. júna do 1. septembra 2024.

Vlaky z Popradu budú odchádzať každú sobotu a nedeľu o 7.29 hod. a 15.29 hod., príchod do Muszyny je naplánovaný na 9.10 hod. a 17.09 hod. Opačným smerom, z Muszyny na Slovensko, budú vlaky vyrážať o 10.01 hod. a 18.01 hod. Zastavia tiež na medzistaniciach, ako Plaveč, Stará Ľubovňa, Podolínec, Spišská Belá, Kežmarok, Studený Potok a Poprad.

Beliansky expres vytvára pre turistov zo Slovenska a Poľska jedinečné možnosti na spoznávanie ďalších lokalít. Cieľovou stanicou je kúpeľné mesto Muszyna, ktoré je známe svojimi starobylými pamiatkami, množstvom atrakcií a liečivými prameňmi. Pre návštevníkov, ktorí by chceli pokračovať v ceste, sú v Muszyne zabezpečené nadväzné prípojné vlaky do poľskej Krynice.

Vo vlaku je možné prepravovať aj bicykle za 1,50 eur, čo ocenia najmä cyklisti. Od 1. júla 2024 dôjde aj k zavedeniu regionálnych autobusov s možnosťou prepravy bicyklov na trase Stará Ľubovňa – Haligovce – Lesnica (chata Pieniny).

Miroslava Baranová