Aktuality

Bála sa spievať aj pred vlastnou rodinou, no teraz sa už nebojí ani veľkého publika

15_03_Speváčka L

V Kežmarku sa na módnej prehliadke Súkromnej spojenej školy Kežmarok predstavila mladá speváčka L, ktorá je síce ešte len na základnej škole, no jej spev by sme mohli prirovnať k mladej Amy Winehouse.

 

Spieva už od mala

Človek sa učí a vyvíja svoje schopnosti už od útleho veku, nebolo tomu inak ani u Lucie. „Mám ten pocit, že sa môj hlas začal vyvíjať v mojich ôsmich rokoch,“ hovorí Lucia, ktorá sa skrýva pod umeleckým menom L. „Mohla by som povedať, že moja rodina je celkom široká a, popravde, nie všetci členovia vedeli, aké sny mám. Hanbila som sa spievať aj pred mojou rodinou a spievala som iba keď som bola sama na tichých miestach. Väčšina času som trávila s mamou a tá má v podporovala a podporuje už od začiatku mojich prvých tónov,“ spomína na začiatky Lucia. Jej rodina objavila Luciin hlas iba pred nedávnom, keď mala koncert na dňoch mesta Spišská Belá. Nečakala však také milé reakcie.

Napriek mladému veku, sme sa pýtali aj na jej smerovanie po základnej škole. „Nemám v pláne ostať na Slovensku a neviem, či budem stíhať venovať sa vážnemu štúdiu počas cesty, ktorou sa chcem vydať. Mám ciele ktoré môžu byť buď ďaleko odo mňa alebo, naopak, celkom blízko. Neviem, čo bude zajtra. nietožeby o pár rokov. Zatiaľ to nechám tak a možno sa s niekým stretnem aj na Kežmarskej strednej škole,“ hovorí Lucia.

 

Na vlnách módy Bielej vody sme sa nechali unášať aj my

Na júnový večer v Kežmarku Lucia rada spomína. Vystupovala na benefičnej módnej prehliadke pod názvom Na vlnách módy Bielej vody, z ktorej výťažok bol venovaný na nákup materiálno-technickému zabezpečeniu centrálnych operačných sál a centrálnej sterilizácie nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. „Moju vďačnosť by som rada spomenula a venovala moderátorke a zároveň skvelej duši, Marte Lackovej, vďaka ktorej som sa tejto akcii mohla zúčastniť, a taktiež riaditeľke neziskovej školy Biela voda, Anete Jurgovianovej a tiež ľuďom ktorí prišli. Bolo to skvelé, chcem povedať veľké ďakujem a vyjadriť lásku ku každému z tých ľudí. Bolo mi s vami naozaj fajn!“ hovorí Lucia.

 

Piesne uložené v srdci

Medzi jej najobľúbenejšie piesne patrí pieseň Creep od kapely Radiohead. „Je to pieseň ktorá ma sprevádza už nejaký ten čas a cítim k nej niečo špeciálne. Niečo, čo sa ťažko opisuje. Pieseň je o tom, ako si človek priznáva zložitú lásku k niekomu, kto je veľmi špeciálny a cíti sa menejcenný. Pieseň môže byť pre niekoho smutná a pre niekoho veselá. Ide o to, ako to daný človek vníma a cíti,“ hovorí Lucia, podľa ktorej má každý talent na niečo, čo je výnimočné. „Priznajme si, že každý z nás môže byť divný a to je to, čo nás robí inými a špeciálnymi. Niekedy stačí iba láska. Láska ktorá nemá žiadne pravidlá,“ priznáva Lucia.

 

Piesne a texty zverejňuje na Instagrame

Nájsť speváčku L môžete na jej intagramovom účte s názvom thisisl_officially. Pracuje na vlastných skladbách a textoch. „Inšpiráciu čerpám sama zo seba a z toho, ako sa vnímam. Píšem o mojich pocitoch, o mojich snoch, láske a mojich myšlienkach, pretože sa snažím dávať do textov kúsok zo mňa,“ hovorí Lucia, ktorej sa páči zdieľať s ľuďmi jej texty a hudbu pretože verí, že sa v jej tvorbe nájde veľa ľudí. „Rada píšem aj o veciach ktoré sa dejú okolo mňa alebo o ľuďoch, ktorí majú zaujímavé životné príbehy. Nie vždy sa mi v tom darí. Sadnem si niekam kde som sama so sebou, s papierom, perom a nevypadne zo mňa ani slovo,“ zakončuje rozhovor Lucia, o ktorej talente budeme ešte istotne počuť.

Text a foto: Ondrej Miškovič