Aktuality

Je zima. Ak niekde vyraziť na hrejivý čaj, tak do Aury

19_02_Aura_detail_FINAL

Vo firemnej rubrike predstavujeme podnik, ktorý sa do nej v tomto sychravom období hodí aj tematicky. Obzvlášť pre to, čo svojim klientom ponúka a čo pre kolorit mestečka predstavuje. Počuli ste už niekedy o čajovni Aura?

Inej v meste niet

V ústraní Hradného námestia na rohu Novej ulice sa nachádza – na prvý pohľad nenápadná – budova. Je v nej jediná kežmarská čajovňa. Funguje vyše osem rokov a za ten čas sa stihla dostať do povedomia ponukou, ktorú inde v Kežmarku nenájdete. Zvonku obyčajná, vnútri osobitá.

„Nachádzame sa v blízkosti Kežmarského hradu v historickom centre mesta. Historické prvky sme ponechali aj v našich priestoroch a vytvorili sme tým jedinečný priestor pre našich zákazníkov,“ uviedol Stanislav Pisarčík, majiteľ prevádzky. „Zákazník si svoju oázu pokoja nájde počas celého roka v jednej z troch miestností v našej čajovni. Tie sú zariadené tak, aby mal každý svoje súkromie. A mohol si oddýchnuť s priateľmi pri skvelom čaji,“ dodal.

Čaj ako zážitok

Podľa majiteľa posedenie v Aure nie je len o dobrom nápoji, ale predovšetkým o zanechanom dojme. Možno zdôrazniť, že čajovňa ponúkne milovníkom tohto nápoja značne širokú paletu čajov. Pripravuje ich dôsledne a na vysokej úrovni. „V ponuke nájdete až 40 druhov, na ktorých si každý milovník čajov určite pochutná,“ spresňuje Pisarčík a menuje ich: „Od klasických zelených, čiernych, ovocných či bylinných zmesí až po himalájske ajurvédske čaje.“ Labužníci ocenia i špeciálne čaje, z nich čajovňa dáva do pozornosti marocký touareg či čaj yogi.

Aura pripravuje ďalej domáce limonády s kvalitnými sirupmi od lokálnych výrobcov či miešané drinky. „A počas chladných večerov pripravujeme kvalitnú belgickú horúcu čokoládu, pre dospelých varené vínko a ďalšie horúce nápoje,“ približuje aktuálny chod čajovne majiteľ.

Jedinečný podnik

Aura si kladie za cieľ, aby ktokoľvek, kto prejde jej dvermi, mal dôvod vrátiť sa opakovane. „Snažíme sa predovšetkým o to, aby si každý, kto nás navštívi, od nás odniesol príjemný zážitok. A aby si u nás oddýchol, načerpal novú energiu, aspoň na chvíľu zabudol na starosti zvonka a s radosťou sa k nám vrátil zas,“ vyslovuje svoje želanie za podnik.

„Nech už si u nás vyberiete čokoľvek, posedenie si môžete spríjemniť zahraním si spoločenskej hry. Tých tu máme mnoho a hrajú sa pravidelne,“ dopĺňa Pisarčík s tým, že v takomto nastavení sa u nich klienti radi zdržia aj viac hodín. Aj takto na mieste vznikajú dlhé, neopakovateľné večery.

Kristián Krempaský, foto: čajovňa Aura