Aktuality

Rozšírenie výroby belgickej spoločnosti Aspel pomôže znížiť nezamestnanosť v regióne

Primátor mesta Ján Ferenčák sa 14. februára v Kežmarku stretol s konateľom spoločnosti Aspel Slovakia, ktorá je zameraná na plastové výrobky, najmä pre automobilový priemysel. Nová výrobná hala poskytne najmodernejšiu techniku v oblasti výroby a obrábania plastov a vďaka tomu aj spoločnosť navýši svoju výrobu o 40 percent.

História spoločnosti Aspel sa začala písať pred 25 rokmi v Belgicku, kde spoločnosť vznikala len na základe jedného závodu. „Už od začiatku bola spoločnosť zameraná na elektrotechnický priemysel, ktorý tvorí aj teraz 90 percent z jej celkovej produkcie,“ predstavil spoločnosť konateľ Velislav Ivailov Bakardjiev. Spoločnosť so svojím sídlom v Kežmarku bola do Obchodného registra SR zapísaná v septembri 2005.

Rok 2020 pre túto spoločnosť prinesie ďalšie personálne rozšírenie a z tejto aktivity sa teší aj primátor mesta, ktorý so spoločnosťou Aspel komunikoval už dlhšie obdobie, keď sama spoločnosť iniciovala návrh rozšírenia závodu. „Táto spoločnosť, ktorá je vybudovaná v Kežmarku, bude veľmi významná, pretože bude jediná v Európe, a tým pádom aj mesto získa fabriku, ktorá bude ako jediná operovať na tomto trhu,“ priblížil primátor mesta Ferenčák. „Je všetkým známe, že ekonomika je v krízePodnikateľ a výrobca sa nemôže rozvíjať bez toho, aby neplánoval svoje ľudské zdroje,“ potvrdil víziu vytvorenia pracovných miest Bakardjiev, ktorý v spoločnosti Aspel vidí príležitosť aj pre domácich odborníkov z oblasti výroby.

„So spoločnosťou komunikujeme už aj o ďalších krokoch, ktoré pomôžu znížiť nezamestnanosť v meste Kežmarok,“ povedal Ferenčák. Práca v stabilnej medzinárodnej spoločnosti, akou je Aspel, podľa slov primátora môže tiež poskytnúť zázemie pre rast obyvateľov v meste.

Ondrej Miškovič